Kineziológia - Gyakori kérdések

Mit csináljak, ha több problémám van?

Mindegyiket írd le az Önfeltáróba, hiszen egyik akár fenntarthatja a másikat, hatás és ellenhatás léphet fel, így az oldás során is elindíthatunk egy olyan láncreakciót, ahol az egyik problémát megvilágítva a szorosan hozzá kapcsolódóak eltűnnek. Mindegyik helyzet tanítást rejt magában, amit igyekszünk ezen alkalmakkor együtt megfejteni, saját életedre alkalmazni.

Igazából nem nekem van problémám, hanem a férjemnek / gyerekemnek / szerelmemnek.

Minden kapcsolatunkban mi magunk tükröződünk, félelmeink, hiányaink, szeretetünk és legjobb szándékaink egyaránt. Gyermek esetében a gyermek életkorától függően a szülőkkel illetve a gyerkőccel külön foglalkozunk, férj esetében is érdemes megnézni hogy mi a mi részünk, hogyan tudunk neki segíteni. Sokszor ha másképp reagálunk egy helyzetre mint addig, megadjuk a másiknak is a lehetőséget, hogy új választ adjon, a probléma feloldódik. Felnőtt ember esetében is mindig fontos, hogy saját elhatározásából, önként érkezzen tanácsadásra.

Párterápiára tudunk hozzád jönni?

TEK Tanácsadóként és Théta Healing konzulensként is egyéni szinteken dolgozom a kliensekkel, hogy 100% -ban felelősséget vállalva mindegyikük a saját részét rendezve segítse a közös jó kialakítását.

Gyerekeknek hány éves kortól ajánlja?

Már a gyermek születésétől van lehetőség az édesanyán keresztül segíteni a baba fejlődését, étkezési zavarát, álmatlanságát. Az első 7 évben ezt javaslom. 7 éves kortól a Gyermek Kineziológia és az EDU-Kineziológia ismeretében a gyerekekkel játékosan, varázsszavakat használva keressük meg az önbizalomhiány, tanulási nehézség, esetleg dadogás, kimerültség, hasfájás okát, elsősorban vele dolgozva, de sokszor előfordul, hogy a szülőkkel is párhuzamosan oldunk mindeközben.

Nem hiszek a varázslatban, rám is fog hatni?

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiának az Epigenetika, mint tudományág adja egyik alapját, mely kimondja, hogy a öröklődés nem csak DNS – szekvencia változással jöhet létre, így a szerzett betegségek, megoldatlan problémák is örökítődnek az utódokra. Nem kizárt, hogy generációs mintát követünk amikor leblokkolunk a vizsgán vagy minden munkahelyen ugyanabba a típusú főnökbe botlunk, akivel nem tudunk szót érteni. A teljes cikk megtekinthető itt. A tudományos alapok miatt sem szükséges hinni a módszerben, de érdemes a változásra kellő nyitottsággal érkezni, hogy észrevegyük azokat.

Hány alkalommal kell ilyen tanácsadáson részt vennem, hogy megoldódjon a problémám?

Minden kineziológus minimum 3 alkalmat javasol, hogy a fentebb leírt három szint mindegyikén megtörténjen az oldás. Változás már az első alkalommal tapasztalható, de ez egyéni szinteken eltérhet. Természetesen a hatékonyság nagyban függ attól is, hogy az összeállított gyakorlatsort vagy otthoni megerősítő gyakorlatokat milyen rendszerességgel végzi a kliens.

Mennyibe kerül egy alkalom?

Egy 1,5 órás tanácsadás 14.000 Ft, mely magában foglalja az előre elküldött Önfeltárót, az oldás egészét, a betanított megerősítő gyakorlatokat, akcióterveket, amennyiben szükséges diétát a hétköznapokra. A teremdíj is benne foglaltatik az árban.

Mi fog velem történni, mire számítsak?

A TEK Tanácsadás általában ülő pozícióban történik, kivéve ha a fizikai test állapota megköveteli a fekvő pozíciót. Az oldás ruhában, nyitott szemmel történik, a vizualizációs gyakorlatok esetében csukott szemmel. Vannak olyan ágak, amelyek során érintjük a testet és van, hogy el kell végezni egy-két fizikai gyakorlatot, például magunk előtt keresztezve kezeinket megérinteni a térdeket. Az első 15 percben beszélgetés történik, ahol megbeszéljük a célt és a módszerről adok felvilágosítást. Ezután a célnak megfelelően belefogunk a munkába, izomtesztelést használva. A három szintnek megfelelően elvégezzük a korrekciókat és az alkalom utolsó felében összefoglalunk és összeállítjuk az otthoni segítő gyakorlatokat.

Hírlevél feliratkozás

Visszajelzések

Nagyon finoman, mégis határozottan vezetett végig Vivien az oldási folyamaton. Sokszor éreztem, hogy ha nem állna mellettem és fogná a kezem, nem mernék szembenézni a fájdalommal, amit férjem elvesztése jelent. Figyelmes, precíz és emberközpontú volt. Jó érzés volt, hogy minden gondolatomat meghallgatta és mindenre volt időnk. Köszönöm.

Mintha egy tündével találkoztam volna. Fiatal arca ellenére mély bölcsesség és erő sugárzik belőle. A legjobb az volt, hogy nem saját megoldásait akarta rámerőltetni, hanem segített abban, hogy megleljem a saját válaszaimat. Nem hittem volna, hogy egy alkalom lehet ilyen hatékony.

Úgy éreztem magam, mint édesanyám ölében kisgyermekként. Régóta nem éreztem ilyen feltétel nélküli elfogadást és figyelmet. Könnyű volt megnyílni és beszélni, nem éreztem kényszert semmire, mégis potyogtak a könnyeim. Megisztulás? Újjászületés? Nem tudom, de sokkal jobban vagyok. Köszönöm!