Kineziológia

"Azt mondta, te tudsz segíteni..nem alszom jól mióta.." -különböző történetek, események, tragédiák és kilátástalannak tűnő helyzetek azok, amelyekkel találkozom általatok. Van, hogy nem tudjátok elmondani miért, van hogy világosak az összefüggések, mégis nehéz máshogy dönteni. Változás - a szó, melyet vágytok és rettegtek. Nincs annál nagyobb erő, mint amikor eldöntöd, hogy kilépsz az eddig kényelmesnek hitt konfortzónádból a boldogságodért. A siker a Tiéd!

A változást sokszor valaminek az elvesztésével kötjük össze, hiányérzetet kapcsolva hozzá, a szabadság örömét elnyomva. Az izomtesztnek hála a tudattalan mélyebb régióiban keressük a megoldást és a probléma gyökerét, mely gyakran egy hitrendszerre épülő szokás. Gondolatok, amelyekkel megelőzve a bajt, az örömöt sem engeded meg. "Én nem szoktam megünnepelni, ha elérek valamit, nehogy nagyképűnek tűnjek..." és hasonló fejben és zsigerből eldöntött választások. Latszólag önmagadért, mégis önmagad ellen.

A TEK Kineziológia Tanácsadás alkalmával 4 szinten vizsgáljuk meg a helyzeted. Bármilyen témával, életterülettel érkezel, fontos hogy megbeszéljük mi van veled az életed más területein, mert az elégedettséged, az erőforrásaid aktiválása téged is egészként érint. Vannak dolgok, amelyek támogatják a folyamatot, vannak amelyek fenntartják azt az élethelyzetet amiben benne vagy és bizony vannak olyan érzelmek, személyek melyek aktiválják a láncreakciót. Nem véletlen éppen ezért, hogy az első alkalommal az Önfeltáró alapján megbeszéljük milyen céllal fogunk együtt dolgozni és arra a szálra fűzünk fel mindent.

A probléma az itt és mostban érint és fáj, nem enged. Ezért a jelenből kiindulva a generációkon át egészen a nagyobb képig, a társadalom által rád helyezett terhekig dolgozunk.

Gyakori kérdések a kineziológiával kapcsolatban >

Mi az az izomtesztelés?

Az izomtesztelést több izmon elvégezhetjük. Az izom tónusa, vagy tónushiánya az agy vezérléséből eredő bekapcsolt, illetve kikapcsolt állapotot jelzi. Idegi áramköröket tesztelünk az izomtól az agyig és az agytól az izomig, hogy megállapítsuk, megfelelően működnek, avagy sem. Minden izomtesztelésnek az alapja egy velünk született reflex komplex működése, amely az izmok eredendő védekező rendszere: bármely diszharmónia, amely hat az agyra és az idegrendszerre, lekapcsolja az izom energiáját (tónusát), elgyengíti az izmot. Ezért van az, hogy rossz hír esetén kifut az erő a lábunkból és le kell ülnünk, esetleg belemerevedünk abba a testhelyzetbe, amiben vagyunk.

Az izomtesztet állva, ülve, fekvőbetegeknél fekve is el lehet végezni; pici gyermekeknél, magatehetetlen személyeknél helyettesítő személyen keresztül is lehetséges a tesztelés.

Ezzel a közvetlen visszajelző rendszerrel, a kineziológiai izomteszttel, lehetővé válik, hogy megismerjük belső igazságunkat, és megismerjük félemeink, kétségeink gyökerét.

De hogy történik mindez? A kineziológus gyengéden nyomást gyakorol a kliens előre kinyújtott alkarjára, mely vagy erősen tart (ha a kérdés őt nem stresszeli) vagy elernyed (ha a kérdés stresszként hat rá). Ezen kívül direkt kérdéseket is intézhetünk a kliens "belső tudásához", melyekre egyenes igen/nem válaszokat kapunk. A munkát ott folytatjuk, ahol az izom nem tarott, tehát ahol stressz kapcsolódik az adott témakörhöz.

Bejelentkezés

A bejelentkezés nem jár semmilyen kötelezettséggel. A bejelentkezést követően emailben küldöm a lehetséges időpontokat. Az időpont kiválasztása után az ÁSZF alapján lehetőséged van az alkalom lemondására.

Hírlevél feliratkozás

Visszajelzések

Nagyon finoman, mégis határozottan vezetett végig Vivien az oldási folyamaton. Sokszor éreztem, hogy ha nem állna mellettem és fogná a kezem, nem mernék szembenézni a fájdalommal, amit férjem elvesztése jelent. Figyelmes, precíz és emberközpontú volt. Jó érzés volt, hogy minden gondolatomat meghallgatta és mindenre volt időnk. Köszönöm.

Mintha egy tündével találkoztam volna. Fiatal arca ellenére mély bölcsesség és erő sugárzik belőle. A legjobb az volt, hogy nem saját megoldásait akarta rámerőltetni, hanem segített abban, hogy megleljem a saját válaszaimat. Nem hittem volna, hogy egy alkalom lehet ilyen hatékony.

Úgy éreztem magam, mint édesanyám ölében kisgyermekként. Régóta nem éreztem ilyen feltétel nélküli elfogadást és figyelmet. Könnyű volt megnyílni és beszélni, nem éreztem kényszert semmire, mégis potyogtak a könnyeim. Megisztulás? Újjászületés? Nem tudom, de sokkal jobban vagyok. Köszönöm!